سمپاشی ساس
ساس چیست؟
ساس حشرهای از راستهٔ نیمبالان و خانوادهٔ بسترساسان (Cimicidae) است. ساس ها حشراتی بدون بال به رنگ قرمز مایل به قهوه ای می باشند. ساس از کک بزرگتر است ولی به صورت تخت و نازک می باشد به همین دلیل لای درز تشک و متکا و شکاف اجناس چوبی مخفی میشود و شب خارج شده و به انسان نیش میزند. آنها اغلب در شب فعالیت میکنند اما اگر یک هفته از خانه دور باشید، همین که به استراحت بپردازید یا روی مبل بنشینید به سراغ شما خواهند آمد. میبینید که روشن گذاشتن چراغها در مورد این خونآشامهای کوچک، مخصوصاً زمانی که گرسنه هستند، چندان مؤثر نیست.
تعذیه ساس
ساس از راه خونخوراکی از انسان و دیگر جانداران خونگرم تغذیه میکند. ساس بعد از تغذیه از خون انسان متورم میشود.ساس ها می تواندد مدت طولانی بدون تغذیه بمانند با اینکه اولویت ساس ها تغذیه از خون گرم انسان ها می باشد ولی از دیگر جانوران خون گرمی مانند جوندگان، خرگوش ، خفاش و پرندگان نیز تغذیه میکنند.
مخفیگاه ساس
ساس ها در محل های تاریک مخصوصا نزدیک محل خواب انسان ها داخل درز ها و شکاف ها ، زیر فرش، درز مبلمان و تخت ،پشت کاغذ دیواری و حتی ترک های داخل زمین مخفی می شوند. و نشانه حضور آنها وجود لکه خون روی مبلمان و سرویس خواب می باشد.
راههای انتقال ساس
این حشرات از طریق هتل ها ، مهمان ها ، اماکن عمومی مانند سینما ، بیمارستان ، مدارس، مراکز خرید مبلمان و ... وارد منازل شده و سریع تکثیر پیدا می کنند. اگثر مردم گمان میکنند که ساس از طریق عدم رعایت بهداشت منزل تکثیر میشود اما این باور غلطی است.
انواع ساس
دو نوع ساس که از نظر بهداشتی برای انسان اهمیت دارد، ساس معمولی (ساس تختخواب، Cimex lectularius) و ساس گرمسیری (Cimex hemipterus) هستند. این دو نوع ساس از روی پیشسینه یعنی بخش اول سینه از هم تشخیص داده میشوند. در حال حاضر شواهدی دال بر انتقال بیماریهای عفونی مانند هپاتیت بی یا سی و یا انتقال ایدز از طریق گزش ساس در دست نیست. ویروسها در داخل بدن ساس تکثیر نمیشوند و در مدلهای حیوانی انتقال بیماریهای ویروسی از طریق گزش ساس ممکن نبوده.